Hoe een beheerder aanmaken

Meerdere gebruikers

In Rood Fluweel kunnen verschillende mensen tegelijkertijd inloggen op Delphi om beheertaken uit te voeren. Het is belangrijk dat elke gebruiker een uniek wachtwoord heeft, want het aantal gebruikers is onbeperkt.

Rollen binnen Delphi

In Delphi zijn er diverse gebruikersrollen, waarmee verschillende toegangsrechten kunnen worden toegekend. De belangrijkste rollen zijn:

1. Gewone gebruiker: Basisrechten voor standaard gebruikers.
  2. Ontvanger van facturen: Deze personen ontvangen de facturen.
  3. Beheerder: Heeft uitgebreidere rechten en kan bijvoorbeeld andere gebruikers beheerder rechten geven of hen aanwijzen als ontvanger van facturen. Let op: Je kunt jezelf niet 'degraderen' van beheerder naar een andere rol. Dit kan alleen door een andere beheerder worden gedaan.
  4. Power user: Dit is een speciale rol die door de Rood Fluweel helpdesk wordt toegekend. Gebruikers met deze rol hebben extra training ontvangen en kunnen ook experimentele of ruwe features van het platform gebruiken.

Hoe wijs je rollen toe?

De rollen 'gewone gebruiker', 'ontvanger van facturen' en 'beheerder' kunnen binnen de organisatie zelf worden toegekend. Als je bijvoorbeeld iemand anders beheerder wilt maken, of iemand aan wilt wijzen als ontvanger van facturen, kan dat binnen je Delphi-account.