Wegwerken van openstaande op te volgen betalingen

Het beheren van openstaande betalingen is een belangrijke taak binnen Rood Fluweel. Dit artikel leidt je door de stappen om manueel onbetaalde of teveel betaalde bestellingen te corrigeren met een nieuw betaaltype.

1. Aanmelden op Delphi:
    • Start Delphi en voer je gebruikersnaam en wachtwoord in om toegang te krijgen tot het systeem.
  2. Nieuw Betaaltype Creƫren:
    • Navigeer naar de instellingen en dan betaalwijzes
    • Selecteer 'Nieuwe betaalwijze' en noem deze 'Correcties'.
    • Sla de nieuwe instelling op. Gebruik dit type voor alle manuele rechtzettingen
  3. Toegang tot Betalingen:
    • Ga in het menu naar 'Betalingen' en kies vervolgens 'Op te Volgen'.
    • Een lijst met alle bestellingen met openstaande betalingen verschijnt.
  4. Bestellingen Beoordelen:
    • Klik op elke bestelling om de details te bekijken.
  5. Manuele Rechtzettingen Uitvoeren:
    • Voor elke bestelling, beslis of er een correctie nodig is. Indien ja, voeg een betaling toe van het type 'Correcties'. Let op, je kan zowel positieve als negatieve bedragen boeken.
    • Voer de benodigde aanpassingen uit, zoals het aanpassen van bedragen of het toevoegen van notities voor toekomstige referentie.

Belangrijke Tips:

• Regelmatige Controle: Houd openstaande betalingen regelmatig in de gaten om achterstanden te voorkomen.
  • Documentatie: Zoals je niets verwijderd of wijzigt, maar enkel betalingen toevoegd, wordt alles door Rood Fluweel gedocumenteerd en zal je transparantie naar de toekomst behouden waarom je beslissingen juist gebeurden. Gebruik eventueel het memo systeem bij de klant om notities te maken.