Het Verschil Tussen Verkochte en Gereserveerde Tickets

Binnen Rood Fluweel hanteren we twee belangrijke termen om de status van tickets te beschrijven: verkochte tickets en gereserveerde tickets. Deze termen helpen ons om de verschillende stadia van tickettransacties te begrijpen. Hieronder leggen we uit wat elk van deze termen betekent en hoe ze van elkaar verschillen.

Gereserveerde Tickets

Gereserveerde tickets omvatten alle tickets die zijn gereserveerd binnen het systeem. Deze categorie is breed en inclusief, met als belangrijkste kenmerken:

  • Alle gereserveerde tickets: Dit omvat elke ticketreservering, ongeacht andere factoren.
  • Ongeacht de prijs: Of het nu gaat om volledig betaalde tickets, tickets met korting, of zelfs vrijkaarten, zolang ze gereserveerd zijn, tellen ze mee.
  • Ongeacht de reserveringsdatum: De datum waarop de reservering is gemaakt, doet niet ter zake voor de classificatie als gereserveerd.
  • Ongeacht de betaalstatus: Zelfs als de betaling nog niet is voldaan, worden de tickets beschouwd als gereserveerd.
  • Annuleringen: Als tickets worden geannuleerd vóór het begin van de voorstelling, worden ze niet langer als gereserveerd beschouwd in de statistieken.

Verkochte Tickets

Verkochte tickets verwijzen naar tickets waarvoor de eindklant (de bezoeker) heeft betaald. Dit is een meer specifieke categorie die focust op de financiële transactie voor het ticket. Belangrijke punten om te onthouden:

  • Geen directe relatie met facturatie: De term 'verkochte tickets' betekent niet dat er een factuur aan te pas is gekomen; het gaat puur om de betalingsstatus van het ticket door de eindklant.
  • Betaalde tickets: Alleen tickets waarvoor betaald is door de klant, worden als verkocht beschouwd.

Voor verdere vragen of ondersteuning, aarzel niet om contact op te nemen met ons support team.

Did this answer your question? Thanks for the feedback There was a problem submitting your feedback. Please try again later.

Still need help? Contact Us Contact Us