Webhooks

Wat is een WebHook?

Een webhook is een HTTP POST request die wordt verstuurd vanuit Rood Fluweel nadat er bepaalde gebeurtenissen zich afspelen.  De berichten wordt in JSON formaat doorgestuurd met een HTTP POST op de gevraagde bestemming afgeleverd.  Meer informatie vindt u ook op webhooks.org.

U kan meerdere webhooks configureren.  Bijvoorbeeld: U kan een chatbericht versturen naar een programma dat enkel voor uw theater gebruikt wordt, elke keer er een aanpassing gebeurd aan een voorstelling.  Daarnaast kan uw website automatisch worden geupdate als er een nieuwe productie wordt aangemaakt.

Soorten events

Er zijn op dit moment 6 events waar we de webhooks op kunnen laten triggeren:

• nieuwe productie
  • productie aanpassing
  • nieuwe voorstelling
  • voorstelling aanpassing
  • nieuwe productieteksten
  • aanpassing aan productieteksten

Bekijk ook even de webhook voorbeelden van de json body inhoud.

Beveiliging

Elke WebHook oproep wordt gesigned met HMAC-SHA 256.  De hash wordt opgeslagen in de "securityKey" header van de HTTP POST.  De key die we gebruiken om de hash te berekenen kunt u opvragen bij Configuratie in Delphi.

Wij raden u ten sterkste aan om de hash na te kijken alvorens de gegevens om de authenticiteit van de verzender te controleren!