Mailchimp aan Rood Fluweel koppelen

Dit artikel beschrijft wat je kan doen met de koppeling aan Mailchimp.

Waarom koppelen

In een bevraging in kwartaal 4 van 2019 onder onze klanten bleek dat bijna 80% Mailchimp gebruikt om zijn nieuwsbrieven te versturen. We dachten dat het dus wel handig zou zijn voor veel mensen om niet constant een manuele syncronisatie te moeten doen telkens je een nieuwsbrief wil sturen.

De huidige integratie met Mailchimp doet 3 zaken.

1. In Delphi kan je manueel mensen toevoegen of verwijderen uit een lijst van Mailchimp
  2. klanten die online bestellen en het vinkje "hou mij op de hoogte" aanduiden, worden automatisch toegevoegd aan een "nieuwsbrief" mailinglijst.
  3. Alle klanten komen automatisch in een lijst terecht los van de nieuwsbrief. (binnenkort beschikbaar, contacteer ons als je interesse hebt)

Mailchimp koppeling activeren

Log in bij mailchimp. Klik op je naam rechts bovenaan en ga dan naar "profile".
Op de volgende pagina vind je "onder  het menu extra een link naar API keys. Die hebben we nodig.

Klik op de volgende pagina halverwege op de knop:

Er zal nu een nieuwe key aangemaakt zijn. Deze key is hetzelfde als een wachtwoord tot je account. Wees er dus zeker van dat hij veilig weggestopt zit.

Voor je eigen gemak kan je best nog even het "label" aanpassen door er een eenvoudige klik op te geven en de naam aan te passen naar iets wat je binnenkort nog kan herinneren. "Rood Fluweel" bijvoorbeeld. Geef deze key nooit aan iemand anders, maar maak steeds een nieuwe key aan als je een nieuwe integratie met Mailchimp wil.

Kopieer nu de API key. En ga naar Delphi.

In het menu "instellingen" vind je onder "meer" een sectie mailchimp.

De volgende pagina plak je de API key

En klik op bewaren. Dat zal even duren alvorens de pagina ververst, maar éénmaal Rood Fluweel toegang heeft gekregen tot Mailchimp, zal hij de optie geven om twee lijsten toe te kennen.

De eerste nieuwsbrief is gelinkt aan het vakje dat de mensen aanduiden in de shop dat ze op de hoogte willen blijven en jullie toelaten om berichten te sturen.

De tweede lijst kan gebruiken worden om klanten te informeren. Elke keer als er een betaling geregistreerd wordt, zal de desbetreffende klant met een tag worden toegevoegd aan deze lijst.  Hierdoor kan je bestaande klanten informeren over het stuk of kan je bvb een tevredenheidsenquête sturen.

Kies de correcte lijst waar je nieuwsbrief ontvangers en klanten in wil toevoegen.  Als je één van beide niet wil, kan je deze optie gewoon op "kies een lijst" laten staan. Rood Fluweel zal dit dan overslaan.