Onze omgevingen

In de wereld van softwareontwikkeling verwijzen we met 'omgevingen' naar verschillende geïsoleerde ruimtes waarin we aan onze software werken. Elk van deze omgevingen heeft een specifiek doel en helpt ons om verschillende stadia van de ontwikkeling en implementatie van software te beheren. Je kunt deze omgevingen zien als verschillende fases of stadia in een theaterproductie, waarbij elk stadium zijn unieke rol en functie heeft.

  1. Ontwikkelingsomgevingen: Dit zijn de 'werkplaatsen' van onze ontwikkelaars. Hier wordt nieuwe code geschreven en voor het eerst getest. Je kunt dit vergelijken met een schetsfase waar ideeën vorm krijgen.
  2. Testomgevingen: Na de ontwikkelingsfase verplaatsen we de software naar testomgevingen. Hier worden uitgebreidere tests uitgevoerd om er zeker van te zijn dat de software goed werkt. Dit is als een repetitie voor een toneelstuk, waarbij alle elementen samen moeten komen.

Met deze basis kunnen we nu verder ingaan op de specifieke omgevingen die wij gebruiken:

  1. Onze productieomgeving: Dit is waar onze eindgebruikers met de software werken. Het is de definitieve, 'live' versie die gebruikt wordt voor alle operationele taken.
  2. Onze Testomgeving (staging) met de nieuwere releases: Deze omgeving fungeert als de "generale repetitie" voor onze software-updates. Hier testen we nieuwe versies op dezelfde databank als onze productieomgeving. Als je graag steeds de nieuwste versie gebruikt en en je test graag mee de nieuwste versie (én je rapporteert graag zaken die niet werken), laat het ons dan zeker weten. We geven je met alle plezier toegang.
  3. Onze lokale testomgeving: Dit is meer een technische doorloop, waar we de laatste hand leggen aan de updates of nieuwe functies.
  4. Onze lokale ontwikkelingsomgevingen (Dev omgevingen): Dit zijn de individuele werkgebieden van onze ontwikkelaars waar nieuwe functies of code worden gebouwd en getest.

Door deze omgevingen stap voor stap te gebruiken, zorgen we voor een gestructureerd en betrouwbaar proces in de ontwikkeling van onze software.

Did this answer your question? Thanks for the feedback There was a problem submitting your feedback. Please try again later.

Still need help? Contact Us Contact Us