Afdrukken van tickets

We streven ernaar om zo weinig mogelijk papier te gebruiken bij het aanbieden van Rood Fluweel.  Maar tickets is nu één ding dat niet zomaar kan worden achterwege laten.  Niet enkel de bezoekers vinden het belangrijk om nog iets in hun handen te hebben.  De theaters en toneelgezelschappen gebruiken de tickets dikwijls voor toegangscontrole.

In onze configuratiesectie lees je meer over welke soorten tickets we kunnen afleveren en hoe je zelf de levertypes zelf kan aanpassen (of aanmaken).

Per bestelling

Als je een printer geconfigureerd hebt, kan je op elke pagina van elke bestelling de tickets van deze bestelling afdrukken.  Er staat bovenaan een grote knop "tickets afdrukken".

Bepaalde tickets van een bestelling

Als je op de pagina van een bestelling zit, kan je ook individuele tickets afdrukken door deze tickets aan te vinken.  Er verschijnt dan een knop "afdrukken" nét boven de tickets.  Je zal dan enkel tickets ontvangen die je hebt aangeduid.

Na een betaling

Bij het boeken van een (cash) betaling op het scherm van een bestelling of bij de kassa module, krijg je ook een extra vinkje "tickets afdrukken".  Hierdoor wordt bij het opslaan van de betaling ook onmiddellijk een printopdracht doorgestuurd.  Ideaal om mensen onmiddellijk hun tickets te kunnen meegeven na een betaling.

Op de pagina's van de avondkassa.

Als je de module "kassa" geactiveerd hebt, kan je op het blauwe printer icoontje drukken om tickets af te drukken van de betreffende bestelling.

Enkel tickets met levertype "aan de kassa" af

Als je een ticket type "ophalen aan de balie" hebt aangemaakt bij de levertypes, dan is het nodig om deze voor de voorstelling nog af te drukken.  Dat kun je op eenvoudige wijze op de volgende manier.

Ga in het menu naar "Rapporten / Te printen tickets".  Selecteer het juiste levertype en druk op de "filter" knop.  Druk vervolgens op de print knop van de klanten die je wenst af te drukken. Je krijgt dan alle tickets van alle voorstellingen voor deze klant.

Druk tickets af per voorstelling

Als je enkel de tickets van van één voorstelling wil afdrukken, dan kan je via  de detailpagina van de voorstelling.

Ga in het menu "voorstellingen / producties".  Kies vervolgens de productie en de voorstelling waarvoor je tickets wil afdrukken.

Eenmaal je op de detailpagina van de voorstelling bent, heb je rechts op de link "Betaalde tickets".  Als je deze aanklikt, kom je terecht op een pagina met alle tickets die nog niet werden afgedrukt voor deze voorstelling.

Did this answer your question? Thanks for the feedback There was a problem submitting your feedback. Please try again later.

Still need help? Contact Us Contact Us