Hoe tickets scannen met je smartphone

Met Rood Fluweel kun je eenvoudig tickets van bezoekers scannen bij de inkom van een voorstelling. Hieronder vind je een stapsgewijze uitleg van hoe dit in zijn werk gaat.

Voorbereiding

• Zoek in Delphi de voorstelling waarvoor je moet scannen
  • Ga naar de details van de voorstelling.
  • Als er nog geen code zichtbaar is, klik dan op de gele knop "Create New Token"

TIP: Kopieer of download de QR-code die specifiek is voor de voorstelling waarvoor je tickets gaat scannen. Print ze een aantal keer af!

Let op! Het zijn NIET de publieke QR codes achter de blauwe knopjes die je moet gebruiken. Het is overigens niet de bedoeling om deze code publiek uit te geven.

Stappen om te scannen

1. Open de Scantool

Ga naar https://ticketscan.roodfluweel.be op het apparaat dat je wilt gebruiken voor het scannen.

Voordat je begint met het scannen van tickets, moet je de scanner configureren voor de specifieke voorstelling.

Voor elke voorstelling is er een unieke QR-code. Voor één productie moet je dus verschillende QR codes afdrukken!

1. Start met Scannen

Na het configureren van de scanner, kun je beginnen met het scannen van de tickets van de bezoekers.

Plaats het ticket onder de scanner totdat deze het ticket herkent en scant.

2. Feedback na het Scannen

Groen Bericht: Als het ticket correct en succesvol is gescand, zal de applicatie een groen bericht weergeven, wat betekent dat het ticket geldig is.

Rood Bericht: Als het ticket al eerder is gescand of ongeldig is, zal de applicatie een rood bericht weergeven.

Front-facing vs. Back-facing Camera's

Bij het gebruik van een smartphone zijn er twee soorten camera's waarmee je kunt scannen: de front-facing en de back-facing camera.

• Front-facing Camera: Dit is de camera aan de voorkant van je smartphone, die je normaal gesproken zou gebruiken voor bijvoorbeeld selfies of video-oproepen. Deze camera kijkt dus naar je toe wanneer je naar het scherm van je smartphone kijkt.
  • Back-facing Camera: Dit is de camera aan de achterkant van je smartphone. Deze camera is vaak krachtiger en heeft meestal een hogere resolutie dan de front-facing camera. Bij het scannen van tickets wordt over het algemeen de back-facing camera aanbevolen, omdat deze scherpere scans produceert en vaak sneller reageert.

Bij het instellen van de scantool in Rood Fluweel kun je kiezen welke camera je wilt gebruiken. Als je niet zeker weet welke camera het beste werkt voor jouw situatie, probeer dan beide opties uit om te zien welke het meest effectief is.

Enkele tips:

• Test op Voorhand: Probeer zeker eens op voorhand of je smartphone goed werkt met het scannen. Zo sta je niet voor verrassingen de avond zelf.
  • Volgeladen Batterij: Zorg ervoor dat je batterij volledig is opgeladen. Het scannen van tickets kan veel energie vergen, vooral als je veel tickets achter elkaar scant.
  • Helderheid: Verhoog de helderheid van je scherm. Soms kan een helderder scherm het scannen van QR-codes vergemakkelijken, vooral in donkere omgevingen zoals theaters.
  • Stabiele Internetverbinding: Zorg ervoor dat je een stabiele internetverbinding hebt. Als je mobiele data gebruikt, zorg er dan voor dat je een goed signaal hebt of overweeg het gebruik van een Wi-Fi-verbinding als die beschikbaar is.
  • Schone Camera: Maak de lens van je camera schoon voordat je begint met scannen. Een vuile of vlekkerige lens kan het scannen bemoeilijken.
  • Houd de Telefoon Stabiel: Voor het beste resultaat, houd je telefoon zo stabiel mogelijk wanneer je een ticket scant. Overweeg eventueel het gebruik van een smartphone-standaard of -houder om het scannen te vergemakkelijken.
  • Print de configuratie codes uit en geef er voldoende mee voor de mensen die gaan scannen.